motto: "bez háčků a bez čárek, je mobilní pisálek"

21.5.11

10 otázek pro ... Pavla Humlová @WildAutumnCombs

Dnes v 10 otázek pro ... přivítám další dívku, slečnu, ženu, tentokrát z krásného lázeňského města Mariánské Lázně. Jak sami poznáte, Pavla je velmi aktivní člověk s mnoha zájmy. Přivítejme @WildAutumnCombs:


1.) Ahoj, jak se jmenuješ, kolik Ti je a odkud jsi?
Jmenuju se Pavla Humlová (i když s oblibou dosazuji mezi tyto dvě jména ještě Wild, výstižné torzo mé přezdívky, pod kterou jsem známá na internetu), kamarádi mě pasovali na Café Lady. Za pár měsíců mi bude posledních -náct. Pocházím z klidného nevelkého městečka na západě Čech - Mariánské Lázně. Narodila jsem se zde a prozatím tedy i bydlím. Nechci zde však být natrvalo - je to sice skvělá zóna plná klidu se spoustou parků a lesů (které mám probádané křížem krážem), hotelů (jejichž kapacita je prý větší než počet zdejších obyvatel), památek, velmi skromného obchodního střediska a nově zrekonstruovaným nádražím :-), ale ne ní zde moc velké vyžití pro lidi mého věku, takže když to tu znáte byť jen z poloviny tak jako já, začnete se nudit. Nicméně, vždycky se sem budu ráda vracet na rekreační dovolenou.

2.) Jak jsi se dostala k internetu a všemu kolem něj?
Úplně poprvé to bylo někdy na základce, kde jeden nekvalifikovaný učitel vedl kroužek pro zájemce, ve starém krytu ve sklepení školy, kde část účastníků hrála hry a ostatní brouzdali na Seznamu, Xchatu či na serveru Alik.cz (existuje to dneska ještě vůbec, nebo už to definitivně zrušili kvůli porno-spamu?). Internet otec pořídil poměrně pozdě, takže až v nějakých 12 jsem začala objevovat jeho funkčnost. V současné době používám internet denně k praktickým věcem i k zábavě, nejsem však závislákem. Rovněž užívám i sociální sítě, ale na fanatiky, kteří neudělají krok bez toho, aniž by si k tomu napsali status, se dívám poměrně skepticky.
A musím konstatovat, že jsem nesmírně ráda za dětství prožité bez internetu a počítače obecně.

3.) Jsi fanoušek moderních technologií, jaké používáš?
Jak se to vezme. Přeci jen jsem něžné pohlaví, takže mám zájmy a tematické okruhy, ve kterých se vyznám daleko lépe, než jsou např. počítače. Když vybírám notebook, mobil aj., příliš nezohledňuji jeho OS, parametry, paměť a vůbec všechny věci, které jiní považují za veledůležité. Vlastním Macbook White a ať si kdo chce co chce říká, jeho systém mi vyhovuje asi nejvíc, zdá se mi praktický, plus si potrpím na celkový design (ženská, no). Brousím si zuby na Macbook Air a nějaký ten kvalitnější fotoaparát.

4.) Jaký operační systém používáš na svém počítači, mobilním telefonu a jaké hlavní aplikace na nich používáš?
Nejčastěji používám Mac, jak už jsem zmínila, takže OS X Snow Leopard. Ještě mám stolní počítač, kde je Win XP, ale ten používám jenom v nejzažších případech (poslední rok vůbec). Na mobilu (jsem věrná Nokii) pak Symbian.
Na Macu užívám nejčastěji aplikací; iTunes, QuickTime Player, ICQ a Skype (jen při mé zvýšené sociální potřebě či nejnutnějších konverzacích aneb telefony pořád nejsou zadarmo), internet v prohlížeči Google Chrome (přesedlala jsem po dlouhé době ze Safari).

5.) Jaké sociální sítě využíváš, jak a proč? Používáš je stejně na počítači i mobilním telefonu?
Nejužívanější jsou u mě Twitter a Facebook. Nepatřím mezi typické náctileté uživatele FB. Mám striktně omezený seznam "přátel" a tuto nechvalně známou soc. síť užívám především ke komunikaci s těmi, se kterými nemám možnost se tolik vídat a dále prostřednictvím skupiny také s mojí třídou, kde neustále probíhá řešení školních záležitostí. Oproti tomu Twitter využívám se vší grácií a rozhodně ho upřednostňuji před vším ostatním. Ráda poznávám nové lidi a většinu z mých followers bych chtěla poznat i osobně. Jak už kdysi někdo zmínil: Twitter není sociální síť jako taková, je to shromaždišťě informací. Žádné tlačítko "like this", žádné sáhodlouhé romány v komentářích pod jednotlivými tweety, žádné zbytečné reklamy, skupiny, stránky, události a takhle bych mohla pokračovat ještě notnou chvíli. Zároveň mi příjde, že na facebooku všichni všechny jenom soudí, snaží se o pózu, pomlouvají se navzájem a pak vznikají další zbytečné rozepře. Na Twitteru jsme všichni taková velká rodina (moc krásně řečeno - poznámka @jiproch).

6.) Máš na internetu vlastní projekty? Představ nám je.
Můj účet na Twitteru je tak trochu můj projekt - se mnou a o mně. Jinak zatím nic, avšak už nějakou dobu si pohrávam s myšlenkou založit blog.

7.) Jak se Tvoje rodina dívá na Tvoje zájmy a záliby kolem moderních technologií?
S nevlastními rodiči, se kterými žiji, mám hodně špatný vztah, a hlavně celkově můj život, názory, zájmy a postoje se neztotožňují s jejich (mají-li vůbec nějaké), takže jsou pro mě prakticky jako cizí lidi. Každopádně matka (ročník 58) je antitalent na veškerou moderní technologii, načež mi neustále vyčítá, že na počítači trávím většinu času a není schopná pochopit, že jej užívám jako učební pomůcku, ne jenom na "hraní her a vykecávání o kravinách", jak s oblibou argumentuje. Klasika.

8.) Tvoje další zájmy?
Mezi mé další zájmy patří přátelé, kamarádi a známí (jsem neskutečně společenský člověk, ne vždy ale mám na jiné lidi než je vybraný okruh přátel náladu) a podnikání akcí, ať už jakéhokoliv druhu, s nimi. Jezdím také na koních, i když v poslední době mě omezuje škola a tak nestíhám téměř nic. Hrozně ráda pozoruju lidi. Mám vyvinutý smysl pro detail a naučila jsem se v lidech číst téměř jako v knihách a odhalit mnohé. S velkou oblibou spím a celkově relaxuju, chodím na procházky, fotografuji, čtu, sleduji filmy, hraju golf, cestuju a podobně. Dřív jsem si pěkně odpočinula u rybaření. Zajímám se o auta, zvířata, nadpřirozeno, fashion, design, tetování. Mám ráda dobré pití - speciálně pak kávu a víno. A spousty dalších, mnohdy netradičních zálib. Jsem typicky atypická.

9.) Je ve Tvém okolí hodně lidí s podobnými zájmy?
Obklopuji se samými úžasnými lidmi, ti ostatní mi nestojí ani za pohled.

10.) Je něco, co bys nám o sobě řekla a na co jsem se nezeptal?

Žádné komentáře:

Okomentovat