motto: "bez háčků a bez čárek, je mobilní pisálek"

27.4.11

Já a sport

Dostal jsem dnes otázku, jestli bych se nechtěl přidat ke skupině běžců. Jednou za čas si protáhnout tělo během. A přitom si pěkně popovídat. Vesele jsem se tomu zasmál a zdvořile odmítl. Odpověděl jsem, že běh a konverzaci současně nezvládnu. Že nejsem žena, abych dokázal dvě věci najednou! Samozřejmě myšleno ironicky, že?

Jo dřív, to jsem býval sportovec. Dokonce jsem závodně atletil. Za jeden menší pražský oddíl, ale nebyli jsme na tom zas tak špatně. V jednom roce jsem se dokonce stal Halovým mistrem Prahy v trojskoku. Díky trojskoku jsem se dostal i do Tréninkového střediska mládeže. Jo, to byla doba. V týdnu jsme trénovali, i 3x týdně, o víkendech jsme jezdili na závody a o prázdninách na soustředění. V létě do Nymburka a v zimě do Jablonce. Krásné atletické areály a sportovní zázemí. Závody na Julisce, Spartě, Slavii. Kde jen je těmto sportovním areálům dnes konec. Snad jen Slavia zůstala taková, jakou si ji pamatuji. Před nedávnem jsem se o tom na vlastní oči přesvědčil.

Před čtyřmi lety jsem s manželkou pravidelně navštěvovali posilovnu. Začal jsem mít problémy s krční páteří a držením těla vůbec. Moje zaměstnání, řidič z povolání, na zdraví také moc nepřidá. Nedaleko mého bývalého zaměstnání, je takový šikovný sportovní areál. Posilovna, beach a volejbalová hřiště. Je tam takové to domácí prostředí. Nejprve jsem chodil sám, pak se ke mně přidala i manželka. Chodili jsme tam skoro rok. Za tu dobu se moje fyzická kondice mnohem zlepšila. Přestal jsem mít problémy se svalstvem a i muskulatura nabyla na objemu.

Žil jsem z toho dva roky. Teď už zase cítím, že bych se svým tělem měl něco začít dělat. Krční páteř se ozývá čím dál častěji. Záda bolí a o kolenou ani nemluvím. Každý den si říkám: "Dneska by to šlo." Ale zatím to nějak nejde. Když se ráno probudím a nic mne nebolí, mám strach, jestli nejsem mrtvý.

Takže přátelé, Sportu zdar!

2 komentáře:

  1. Jo kamaráde, tohle si říkám už cca 3 roky. A zatím kila rostou... Nedáme nějakou sázku, aby byla motivace?

    OdpovědětVymazat
  2. Zní to lákavě. Ještě se poradím se svojím svědomím, jestli do toho půjdeme!

    OdpovědětVymazat