motto: "bez háčků a bez čárek, je mobilní pisálek"

15.4.10

Unava

Kdyz je blba nalada, stoji vsechno za prd. Kdyz se k tomu jeste prida unava, stoji to za starou backoru tuplem.
Nejhorsi ze vseho je, kdyz ten, ktery vam ma na nalade pridat, si mysli, ze dela pro to maximum, ale vy vite, ze tomu tak neni. Snazi se vas vsemy moznymi prostredky presvedcit o tom, ze vic uz to nejde. Bohuzel to vetsinou dopada tak, ze se mu snazite porozumet, verit, ale hlavne pomoci. At o to stoji nebo ne. A pak prijde rana, jako blesk z cisteho nebe a vsechno snazeni je pryc. A vy zacinate zase od zacatku. Clovek si pripada jako na kolotoci. Kolo se toci a toci, porad dokola. Jako bludny kruh, ze ktereho neni uniku. Jednou nahore a pak dole.
Unava muze byt fyzicka i psychicka. Ta psychicka je horsi nez fyzicka. Nejde si od ni odpocinout. Nejde se z ni vyspat, nejde ji uniknout. Z psychicke unavy se musite pomalymi krucky vyhrabat. Dokud existuje problem, nelze se unavy zbavit. Ale ani po vyreseni problemu vam nikdo nezaruci, ze se unavy zbavite. Stava se, ze po odezneni problemu se vynori dalsi a clovek s nim musi bojovat nanovo. At je odpocaty nebo ne. To problem nezajima. Ono ho vlastne vubec nic nezajima. On je tu preci od toho, aby vy jste ho resili.
Kombinace unavy psychicke a fyzicke je velice osemetna. Clovek se snazi bojovat, sec mu sili staci. Ale prave ty sily ho take muzou opustit a zdravi vypovi sluzbu. A tim padem tu je dalsi problem, ktery nekdo musi resit. Bojovat s nim a snazit se, sec mu sily staci.

Žádné komentáře:

Okomentovat