motto: "bez háčků a bez čárek, je mobilní pisálek"

27.4.10

Holter

Od vcerejsiho rana, bylo Denisovo srdicko sledovano Holterem. Jde o monitoraci srdcni cinnosti, trvajici 24 hodin. Pri te se musi vyvarovat sportovnich a jinych fyzicky narocnejsich aktivit. Byl omluven i ze skoly, z duvodu zamezeni rozbiti pristroje, mozneho preruseni nebo ovlivneni zaznamu a take z estetickych duvodu. Preci jen, mel po hrudniku rizmisteny elektrody, ktere monitoruji cinnost srdce. Na opasku je v ochrannem pouzdre umisten samotny pristroj s pametovou kartou, na kterou se uklada zaznam. Omezen mel kontakt i s mob. telefonem a ani v jeho blizkosti jsme jej nesmeli pouzivat. Elektromagneticke vlny, pri vysilani, mohou zaznam ovlivnit, ci dokonce vymazat.
Delali jsme si legraci, ze vypada jako potencionalni terorista. Preci jen, mit na sobe 24 hodin nalepene elektrody, byt obtezovan dratky a pristrojem u pasu, je neprijemny pocit. Takze jsme se snazili, trochu, tuto situaci odlehcit.
Soucasti vysetreni je i podrobny zaznam o provadenych cinnostech ''pacienta''. Jednotlive ukony se zaznamenavaji v intervalu 30 minut. Zvlast dulezite jsou zaznamy pri projevech emoci. At uz kladnych nebo zapornych. Musi se zaznamenat presny cas a co se delo.
Po 24 hodinach byl Denis zbaven ''utrpeni''. Do 14 dnu bude porizeny zaznam vyhodnocen.
Jako rocni miminko absolvoval operaci tepenne duceje (http://jdem.cz/e2pe7). Od operace nema zadne problemy.
Protoze jeho detska lekarka byla zaroven kardiolozka, byl po vyrazeni z evidence na Detske kardiologii v FN Motol, v jejim sledovani. Bohuzel odesla do duchodu, tak jsme presli k jine detske kardiolozce. A prave ta Denisovi doporucila vysetreni Holterem. Vse vypada, ze je v poradku, tak, jako dosud.

Co je Holter? Ctete zde: http://jdem.cz/e2pc5

Žádné komentáře:

Okomentovat