motto: "bez háčků a bez čárek, je mobilní pisálek"

20.4.10

Sopecny popel z Islandu

O tom, ze erupce sopky na Islandu, minuly tyden, zpusobila velike problemy v letecke doprave nad Evropou, o tom vi snad kazdy. Omezila i takovou akci, jako byl pohreb obeti polskeho leteckeho nestesti v Rusku. Mnoho vladnich delegaci bylo nuceno se omluvit.
Prazske Ruzynske letiste bylo ctyri dny nekompromisne uzavreno. Letat mohly jen vrtulniky zachrannych slozek, a to jen v nejnutnejsich pripadech a minimalnich vyskach. Mnoho lidi z vesnic v okoli letiste, jiste prozivalo krasny vikend, naplneny slunickem a tichem. Ceskemu statu vsak toto omezeni ukrojilo ze statni kasy nekolik desitek, spis stovek milionu korun. Od vcerejsiho dne je Ruzynske letiste opet v plnem provozu, ale podle zprav z Islandu, tomu nemusi byt na dlouho. Nad Evropu se zene dalsi mrak sopecneho prachu.
Nemalou merou se vsak bourici sopka dotkla i mne. S dnesnim, nocnim destikem, totiz na nase auto spadl i sopecny prach z Islandu. Jeste, ze to byl jen prach, ovzdusim se totiz muze pohybovat i spousta jinych veci, ktere by mohly zanechat ,mnohem vaznejsi nasledky.

Žádné komentáře:

Okomentovat