motto: "bez háčků a bez čárek, je mobilní pisálek"

30.4.10

Kdyz na silnici vladne policejni vuz .....

.... aneb, usmevna historka dnesniho dne.
Stalo se to pri zpatecni ceste z Usti. Po sjezdu z Jizni spojky, smerem k D1, na Sporilovske ulici byla rychlost omezena na 50 km/hod. Omezeni nyni plati jen pro nakladni automobily. Po vyjeti k odbocce na Roztyly, musi nakladni vozidla prejet do prostredniho jizdniho pruhu, ktery pokracuje dale na Chodov a posleze se napojuje na dalnici D1. A tady to zaclo.
Jedu, jedu, stoupam pruhem pro nakladaky rychlosti 50 km/hod., chci prejet do vedlejsiho pruhu, dam blinkr a kouknu do zrcatka. V prostrednim pruhu Policie. Ale kupodivu a to je jim k chvale, me pustili, tak jsem si prejel. V tu ranu, vsechna auta, jedouci za nimi zpomalila a dodrzovala rychlost, policejniho vozu. Vubec si ti ridici neuvedomili, ze omezeni rychlosti na Sporilovske, je davno zruseno. Ale toto pokracovalo az na najezd na D1. Pekne jsem si to svistel a vzdaloval se autum za mnou. Ta udrzovalo bezpecnou vzdalenost za Policii.
Az na dalnici se nekteri osmelili a opatrne policejni vuz predjeli. Sledoval jsem to cele ve zpetnych zrcatkach a uprimne jsem se bavil.
Takze ridici, az dojedete policejni vuz, dobre se vsimejte povolene rychlosti. Ne vzdy je rychlost policejniho vozu smerodatna pro plynuly provoz na pozemnich komunikacich.

Žádné komentáře:

Okomentovat