motto: "bez háčků a bez čárek, je mobilní pisálek"

30.7.10

Automat na mléko v Praze

Když se na internetu a posléze v tisku objevila první informace o automatu na mléko, záviděl jsem lidem, kteří jej měli ve svém okolí. S jejich rostoucí oblibou začal i stoupat počet instalovaných automatů. Počátkem letošního roku se dostalo i na Prahu. První automat na mléko byl zprovozněn 23. února 2010 v obchodním centru v Hostivaři. Jeden automat na Prahu nestačil a tak jich dnes po Praze funguje celkem 5 a v nejbližším okolí Prahy další dva. Nejlepší mapa s automaty na mléko je zřejmě na stránkách České potraviny.info.
Na internetu i v tisku se vedou velké diskuze o škodlivosti konzumace mléka z automatů. Ten, kdo neokusil a má zkreslené informace, ten jistě velkým zastáncem automatů nebude. Asi jedním z největších kritiků je Petr Havel. Agrární analytik a novinář se zaměřením na zemědělství. Ten loni publikoval článek Bože (a imunito), chraň nás před automaty na mléko. Ten kdo si jeho článek přečte dojde ke zjištění, že nás chtějí zemědělci otrávit.Když ne mlékem, tak aspoň řečmi o jeho ceně.
Ti, co pravidelně mléko z automatů nakupují, si jej nemohou vynachválit a jiné by již nekupovali. Protipólem k Petru Havlovi je článek Kláry Vláškové na serveru nazeleno.cz.
Mléko z automatů je dražší než mléko prodávané v Tetra obalech. Ano, ale každý automat má svého přímého dodavatele (zemědělce), který automat zásobuje. Mléko z automatů je zdravé, čerstvé a pod neustálou veterinární a hygienickou kontrolou.
Proto, kdo nezkusil, ať nepomlouvá.

1 komentář: