motto: "bez háčků a bez čárek, je mobilní pisálek"

19.7.10

Odstávka teplé vody

Jako každý jiný rok, přibližně ve stejnou dobu. Neteče teplá voda. A nepoteče celý týden.
Říká se tomu Odstávka teplé vody. V letních měsících není potřeba teplé vody pro vytápění, tak se Pražská Teplárenská a.s. směle vrhá do revizí a oprav. Viz informace o odstávkách.
Jen by mne zajímalo, kde tyto práce probíhají. Zatím jsem nikdy v okolí neviděl žádnou pracovní četu, natož pak náznak nějaké revize.
Kdysi jsem slyšel takový názor, že je v tomto období menší spotřeba teplé vody. Je to pochopitelné. Jsou prázdniny a doba dovolených. Lidé opouštějí Prahu, jak jen to jde. Na chatách a chalupách, v blízkosti lesů, řek a rybníků, se letní horka lépe snášejí.
Tím pádem klesá spotřeba teplé vody. Protože ohřev a doprava vody pro domácnosti stojí nemalé peníze, používá PT Odstávku teplé vody, jako takovou znouze ctnost. Vždyť i zaměstnanci PT čerpají letní dovolenou. Těžko tedy může být pokryta, revizními a opravárenskými četami, celá odlast výluky teplé vody.
Ale abych PT nekřivdil, někde určitě nějaké práce probíhají. Kdy budou revize a opravy určitě probíhat, to bude zima. Ve chvíli, kdy zem promrzne a staré potrubí nevydrží. To se to bude kopat, rejpat a opravotat. Ale to už domácnosti nebudou jen bez teplé vody, ale i bez tepla vůbec.
A pak bude pozdě ptát se, co dělala PT v lété? Pravidelnou údržbu a revizi, přeci!

Žádné komentáře:

Okomentovat