motto: "bez háčků a bez čárek, je mobilní pisálek"

14.7.10

Dětská pohotovost a nonstop lékárna

Denis má angínu. V pondělí si stěžoval na bolest hlavy a včera večer se k tomu přidala teplota a bolest celého těla. Nezbývalo, než navštívit dětskou pohotovost. Přesvědčen, že je u nás na poliklinice, vyrazili jsme pěšky. Večer už byl vzduch chladnější, tak jej to drobet osvěžilo. Jaké bylo naše překvapení, když jsme szjistili, že na Poliklinice Prosek dětská pohotovost funguje jen přes víkend a o svátcích. Přísahal bych, že ještě na začátku roku tu byl celotýdenní provoz. Pro dospělé je provoz nezměněn. Museli jsme do FN Na Bulovce. Aspoň budeme mít lékárnu při ruce, pomyslel jsem si.
Za dobu, co ve FN Na Bulovce, nepracuji, se tam vůbec nic nezměnilo. Akorát přibylo více automatů na kávu a pití. Paní doktorka na dětské pohotovosti potvrdila naší domněnku, že se jedná o angínu. Vypsala recept na V-Penicilin a doporučila koupit Ibalgin na bolest a Mucosolvan na odkašlávání. Pak nás však zpražila tím, že Bulovka má již lékárnu zavřenou, ať se podíváme na dveře, kde je seznam pohotovostních lékáren pro Prahu. Bulovka je tam sice uvedena, že má pro veřejnost otevřeno do 24 hod., ale to neplatí. Lékárna je otevřena jen do 22 hod.
Nejbližší lékárna je tudíž na Letné. Dostat se k ní autem je problém. Letná je samá jednosměrka. Po chvilce kličkování a motání jsem vyzvedával recept. Na pozdní hodinu byla lékárnice milá a ochotná.
Takže moje rada před návštěvou pohotovosti zní: Zjistěte si dopředu, kde a jak má otevřeno lékařská pohotovost a lékárna s nonstop provozem.

Žádné komentáře:

Okomentovat