motto: "bez háčků a bez čárek, je mobilní pisálek"

1.6.10

Omezeni rychlosti v D. Mecholupech

Pres vikend se v Dolnich Mecholupech, Praha, na Kutnohorske ulici objevily znacky, omezuji rychlost. Jedna se o omezeni pouze pro nakladni dopravu. Rychlost je zde snizena na 30km/hod. a to v dobe 22-6 hod. Tudiz v nocnich hodinach, v dobe tzv. nocniho klidu.
Mam pocit, ze se jedna o omezeni nanejvys nevhodne, srovnatelne s Bemovym omezenim rychlosti na prazske magistrale na 50km/hod.
Chapu lidi, kteri ziji podel silnice, ze jsou nadmernou dopravou omezovani. Ale mam vyzkouseno, ze v techto hodinach, pri rychlosti 50km/hod. projedu D. Mecholupama bez zastaveni. Jake to asi bude pri teto omezene rychlosti, si netroufnu odhadovat. Ale moje zkusenosti rikaji, ze zatez pro mistni obyvatele bude vetsi nez doposud.
Nehlede na jeste jeden fakt a to, ze v Kutnohorske ulici, na uzemi D. Mecholup, nelze predjizdet. Ve chvili, kdy se nakladni auto bude pohybovat rychlosti 30 km/hod., bude se touto rychlosti pohybovat veskera doprava v danem smeru. Ano, v tyto pozdni, ci ranni hodiny je zde hustota provozu minimalni. Prave proto zde byly instalovany, tzv. chytre semafory. Ve chvili, kdy se auto pohybuje rychlosti vyssi, nez je povoleno, skoci na semaforu cervena.
Dopravni znacky na uzemi obci a mest, instaluje Sprava a udrzba silnic, na pozadani konkretniho zastupitelstva. V tomto pripade zrejme zaatupitele MC D. Mecholupy podlehli tlaku obyvatel a slapli trochu vedle. Uvidime.

2 komentáře:

  1. říká pohled řidiče kamionu, my ostatní jsme rádi. Není totiž ani jeden kamion, který by jel skutečně 50km. A navíc, je to jediný způsob boje, který se nám zatím podařilo prosadit. K nenávisti se stačí se podívat, jak jste zničili silnici. K celému článku mám radikální postoj: Táhněte zpět na dálnici, kudy jste jezdili před mýtným, kdy byl u nás klid!

    OdpovědětVymazat
  2. Rika pohled kohosi, ktery placa neco, cemu nerozumi. Nezlob se Martine, ale jsi mimo misu. Jsou zakaznici, kdy temi Mecholupami projet musim, at chci nebo ne. A ver mi, ze radeji jedu po dalnici nebo Jizni spojce, nez stale sledovat, kdo jde po chodniku a jestli se zrovna nerozhodne prejit. Kazdy den tamtudy jezdim osobakem. Jsem zvedavy az pojedes z prace a nekdo z nas kamionaku, tam tech 30 pojede. Ti rikam, se z toho poseres. Presne toto zazivam v Hradci. Je tam presne takovato ulice. Predjizdi me tam i autobus. Tady nemas sanci. Potehnes se za kamionem jako smrad.

    OdpovědětVymazat