motto: "bez háčků a bez čárek, je mobilní pisálek"

31.5.10

Kurakuv sen

Snem kazdeho kuraka je, zbavit se zavislosti na cigaretach a nikotinu.
Minuly tyden, kdyz jsme navstevovali babi Iv v nemocnici, dostala se mi do ruky brozura Seknete s cigaretami, nez cigarety seknou s Vami. Velice zajimave cteni. Take proc jinak by brozura byla vydavana, ze?
V nekolika kapitolach je zde vysvetleno proc prestat kourit, proc cigarety skodi, jak resit chut na cigaretu, atd. Jsou zde popsany i jednotliva stadia abstinencnich priznaku. Kombinace fyzickeho a psychickeho stavu. Proste je to cteni, ktere se snazi kurakovi zprotivit chut na cigaretu.
Jsem kurak. Jiz mnoho let. Bylo obdobi, kdy jsem nekolik let nekouril, ale stejne jsem zase zacal. Je to jako s alkoholem, nebo jinou drogou. Dokud chutna a nijak neomezuje, clovek si ji doprava. Ale pak nastane situace, kdy musi konzument volit mezi zdravim a zavislosti. Vetsinou vyhraje zdravi. To vam totiz nikdo nevrati. Muzete byt jen sami sobe pomoci nebo hrobarem.
Ani zadna brozura vas zavislosti na cemkoli nezbavi. Je to jen o vuli a vydrzi.
Takze drzim palce kazdemu, kdo se rozhodne se svoji zavislosti bojovat a udelat tak neco pro svoje zdravi. Ja to zkousim kazdou chvili. Zatim marne. Mam slabou vuli.

Žádné komentáře:

Okomentovat