motto: "bez háčků a bez čárek, je mobilní pisálek"

21.6.10

Inteligentní fretka

Ač to člověk nevnímá, fretka je velice inteligentní zvíře. Třeba náš Frodo.
Hrozně rád má vanu a vodu. A když z kohoutku teče voda, je z něho úplný vodomil. Vodu jsme mu pouštěli, až když si vlezl do vany. Jednou jsem mu ji pustil dřív a hle, než by se obtěžoval klouznout dolů, pil přímo z vodovodu. Od té doby nejprve zkoumá vodovodní kohoutek a když voda neteče, vleze si do vany.
Hračky, to je další kapitola inteligence fretky. Frodoušek si oblíbil dvě Bacardiho hračky. Gumovou atrapu kuřecího stehna "stehnáčka" a malý gumový fotbalový míč. Ať tyto hračky schováme kamkoli, do popelnice s hračkama, na skríň, na stůl, vždy je najde. Chvilku si s nimi pohraje a pak je hledáme my. Ale teď už víme, že jsou vždy v jeho skrýši. Pod postelí.
Jídlo. K jídlu dostává kočičí kapsičky. Dostává ji vždy po vypuštění z klece, když se "venčí". Část kapsičky sní hned a část si schovává na různá místa v bytě. Ví totiž, že jak má první misku prázdnou, druhou plnou dostává rovnou do klece. Takže, když si hraje, lítá a dovádí po bytě, ve chvíli kdy mu vyhládne, běží se občerstvit. Nikdy po něm nikde nic nezůstane.

Frodo není jen inteligentní, je také pořádkumilovný.

2 komentáře:

  1. Pěkný článek. Rozhoduji se, zda si pořídit fretku či ne. Vždy jsem měla doma jen psy, takže hledám někoho méně náročného, ale stejně zábavného. Mohu říci, že tento článek mě docela přesvědčuje k tomu, si fretku opravdu pořídit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fretku, jako společníka, mohu jen doporučit. My jsme měli nalezence, ale o to mazlivější asi byl. Fretky vůbec, je potřeba mazlit a plně se jim věnovat. Hodláte-li si pořídit samečka, doporučuji kastraci. Jen pozor, stejně vám budou všichni tvrdit, že fretku "cítí". Také se nedožívají vysokého věku.

      Přeji vám s fretkou hodně radosti. :)

      Vymazat