motto: "bez háčků a bez čárek, je mobilní pisálek"

20.3.10

T-Mobile Vairy Text

Tento týden zařadil T-Mobile do své nabídky nový telefon. T-Mobile Vairy Text. Na první pohled by se mohlo zdát, že se jedná  o zařízení na bázi BlackBerry. Chyba, telefon je vyráběn francouzskou firmou Alcatel, v Číně, pod označením OT-800 a pro T-Mobile je jeho označení Vairy Text.


Na první pohled telefon zaujme plnohodnotnou QWERTY klávesnicí a také cenou. Základní cena u operátora, je 2099 Kč. Při  podpisu smlouvy na dobu určitou, lze telefon získat za 1 Kč. Telefon je poměrně stroze vybaven. Datové přenosy zastupuje GPRS/EDGE, foťák je pouze 2Mpx, ale rádio je vybaveno RDS.

Pro koho je telefon určen? V první řadě pro notorické pisálky. Vairy Text nabízí přímý přístup na ICQ, sociální síť Facebook, mobilní email a mobilní prohlížeč. Ten zastupuje web’n’walk. Ale protože telefon podporuje Java technologii,není problém nainstalovat Operu Mini 5.

Ač T-Mobile Vairy Text nabízí pouze základní výbavu, má jistě šanci prosadit se na trhu mobilních telefonů. Ani jeden z konkurenčních operátorů, podobné zařízení nenabízí. Mě osobně se velmi líbí. Často píši delší texty, právě prostřednictvím mobilního telefonu, doplněné o fotografie a odkazy. Ze současných mobilních zařízení, s QWERTY klávesnicí, je T-Mobile Vairy Text cenově nejdostupnějším zařízením.

Podrobnosti o telefonu na stránkách T-Mobile.

2 komentáře:

  1. chtěla bych se zeptat jestli když ten telefon připojím k počítači jestli funguje jako modem ..?a neboo neznáte mobil s qwertz/y klavewsnicí c o funguje jako modem a když ho připojim k notebooku jde mi z něj internet?.. do 5000kč...email..ak23@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Dobry den,
    T-Mobile Vairy Text nelze pri pripojeni k PC nebo NB pouzit jako hardwarovy modem. Bohuzel jsem nenasel zadny telefon s QWERTZ klavesnici do 5.000 Kc, ktery by jako modem pouzit sel. Posilam Vam odkaz na vyhledavani telefonu, se zadanim parametru cena <5000 a hardware modem. Zde je vysledek: http://goo.gl/915b. Podivejte se sama, jsou mezi vysledky zajimave kousky, treba si vyberete.

    OdpovědětVymazat