motto: "bez háčků a bez čárek, je mobilní pisálek"

3.9.11

10 otázek pro ... @diseasezoe

Po více než měsíci vítám v 10 otázek pro ... další zástupkyni něžné poloviny lidstva, s prokázaným pohybem na Twitteru. Mnozí ji znáte jako autorku velice zajímavých tweetů, mezi které patří #drunktweet a #drunktyt. Tento týden se však stala mediálně známou v souvislosti s požárem Palladia a následným útokem @Aktualnecz. Chcete o ni vědět víc?

1.) Ahoj, jak se jmenuješ, kolik Ti je a odkud jsi?
Takže čau, ahoj a dobrý den. Jmenuju se Denisa, upřednostňuji Deny a je mi už skoro dvaadvacet. Mám svátek na pád dvojčat a narodila jsem se den před sametovou revolucí (nemáte zač). Původem jsem z Benešova u Prahy, ale zhruba od 3 měsíců žiju v Praze. Je výhoda, když někdo nadává na pražáky, že já ten pražák prostě nejsem. A když někdo žije Prahou, tak já sem srdcař. Z toho všeho vyplývá, že jsem nekonečně přizpůsobivý člověk.

2.) Jak jsi se dostala k internetu a všemu kolem něj?
Teď jsi mě dostal, páč já asi vlastně vůbec nevím. Určitě jsem jako malej capart chodila na lide.cz a vymýšlela sem si alternativní reality o tom, jak je mi 16 a chodím na gympl. Vlastně jsem si teď vzpomněla na jeden z mých prvních profilů na lide.cz, kde jsem byla za 21letého Tomáše. Profil dohledán z roku 2000. Pak následovala silná puberta a objevování nepoznaného.. porno a tak. A od tý doby mě z internetu nikdo nedostal. Pak samozřejmě byly doby kdy jsem 24/7 diskutovala na fórech o neexistenci Boha, hrála Travian (byla jsem fakt třída), prozkoumávala Aukro a eBay. Čórovala a následně si přivlastňovala cizí eseje, snažila se psát básně na HumanARTu.. No ale to bychom tu byli dlouho. Prostě jsem ten člověk, kterej si od internetu rád odpočine, ale ještě radši nacucává informace.

3.) Jsi fanoušek moderních technologií, jaké používáš?
Tohle je otázka přímo pro mě - já miluju technologie! Nejsem žádnej geek, ale radši se pomazlím s kabelem než s plyšákem. Nejsem žádnej sběratel a nechci tu tupě vypisovat co všechno doma mám, ale vypíšu..
Televize Samsung 32", která akorát padne do zazděných dveří (samosebou LCD). Na TV mám nonstop napojen NTB via hdmi (jakýsi starý shit od HP, čekám až důstojně zemře a pořizuju maca). Na NTB chytám přes wifi svůj milovaný 4TB hdd od WD, z NTB ještě vede aux do beden z hifi. Takže já když si doma pustím nemalou zásobu filmů, tak jsem v kině a to miluju. Pak mám nějakej ten kompakt a zrcadlovku..
No a pak moje lásky iPhone 4, iPad 2. Ještě musím alespoň slůvkem zmínit nejlepší kuchyňský roboty Catler, kterých mám čím dál tím víc. No a už snad končím, ale jednou.. Ach jednou!

4.) Jaký operační systém používáš na svém počítači, mobilním telefonu a jaké hlavní aplikace na nich používáš?
Na NTB mám okna 7 a používám ho jen jakési externí udělátko na přehrávání filmů z hdd na tv, takže ho v podstatě nepoužívám. Jinak iPad a iPhone samozřejmě frčí na iOS. Na iPadu víceméně "pařím" hry jako Monopoly, Carcassonne, The Smurfs, World of Goo, Worms2.. Snažím se proniknout do jednoduchostí Numbers a Pages a využít je do práce. Nesmím zapomenout na Jamieho Olivera a jeho aplikaci na recepty - tu žeru! Jinak mám iPad spíš jako malej notebooček, kterej mám furt v kabelce. V iPhonu těch aplikací používám rozhodně víc. Moje nejoblíbenější je rozhodně správa financí Money, kam píšu opravdu každou utracenou kačku. Další je rozhodně Tweetbot - podle mě nejlepší aplikace pro Twitter. Birdbrain, Facebook, Posterous, Flickr, Diptic, Instagram, Camera+, Foursquare, Skype, Momento, Instapaper.. To jsou asi všechny denně používané aplikace a rozhodně je mohu doporučit.

5.) Jaké sociální sítě využíváš, jak a proč? Používáš je stejně na počítači i mobilním telefonu?
No tak samozřejmě Facebook, který popravdě z celého srdce nesnáším a příčí se mi tam být. Ale jsem moc společenský člověk na to, abych přišla o všechny Eventy, drby, vztahové zvraty a tak no (používám jen občas na pc). Twitter, co o něm říct? Je to přesně tak, jak se říká "Twitter makes me like people I've never met and Facebook makes me hate people I know in real life". Naštěstí jsem již měla tu čest některé lidi poznat a jsem za to ráda (používám všude a na čemkoli). Google+ je síť, která je skvěle navržená, ale strašně, ale opravdu strašně mě nebaví. Snažím se s ním udržovat jakýsi přátelský vztah, ale zřejmě se s ním za chvilku rozloučím. Pro mne naprosto zbytečné. Stejně ale tajně doufám, že mě na něm jakási mocná síla udrží (občas mobil, jednou za čas pc). Na Flickr sem postla pár fotek, dala pár "follow" nebo jak oni to tam mají a teď jenom koukám na obrázky (občas mobil, občas pc). Instagram mě baví neskutečně moc a už se těšim až z něj budu mít všemožný magnetky a obklady na zeď (mobil). Foursquare je se mnou všude a proto ho mám ráda (mobil).
Takovéty ICQ a Skypy jsou buď už hodně za mnou nebo hodně přede mnou. Nemám je ráda. Upřednostňuji email.

6.) Máš na internetu vlastní projekty? Představ nám je.
No jako projekty, to asi úplně ne. Sem tam hodím něco na blog a sem tam napíšu článek pro Móda & Styl nebo Ladies Magazine . Bohužel se mi zatím nedaří vypadnou z fyzické reality do té písmenkové, internetové alternativy. Ach..

7.) Jak se Tvoje rodina dívá na Tvoje zájmy a záliby kolem moderních technologií?
Nejsem si jistá jestli moje rodina tuší jaké mám záliby, vídám je tak 1-2x za 3 měsíce. Ale rozhodně jsou technicky zdatní. Mamina grafička, její přítel programátor a špičkovej manager, sestra paří Smurfs na ipadu (4 y.o.), děda je na FB a babička mi občas omylem volá přes Skype. :D

8.) Tvoje další zájmy?
Zájmy jo? No tak já si spíš vzpomenu na něco, co jsem alespoň jednou dělala. Mé zájmy se většinou neopakují v předem stanovených intervalech. Tak třeba kolo, kolečkové brusle, knihy, filmy, seriály - jsem seriálový fanatik. Já se spíš strašně ráda i nerada seznamuju, tak vymetám večírky v rámci volného času. :)

9.) Je ve Tvém okolí hodně lidí s podobnými zájmy?
Tak to je jasný. Člověk si přece furt uzpůsobuje okolí svým zájmům nebo naopak. Jaký si to uděláš, že jo?

10.) Je něco, co bys nám o sobě řekla a na co jsem se nezeptal?
Mám ráda Apple, jsem alergická na chemické postřiky, miluju svýho psa, nemám ráda kočky, vyžívám se v konspiračních teoriích, mám 3 mikrodermály, chci tetování, ale bojím se změny názoru, nesnáším naivitu, jsem naivní, chci bejt miliardář, ale chci si na to vydělat, mám ráda škvarky, už roky se snažím hubnout, chci bejt slavná, chci umřít při autonehodě. Myslím si, že kdyby místo léku na rakovinu vyvinuli lék proti spánku, tak žijem dvakrát dýl a úplně nám to stačí. Miluju spánek a nikdy bych se ho nevzdala. Říkám o sobě, že jsem nekonečně uvědomělá, jsem schizofrenik. Bože, bože už mlčím. Díky, čau. Diseasezoe

Děkuji za rozhovor

Předchozí rozhovory zde.

4 komentáře:

  1. To je přesně Deny, kterou jsem poznal.

    OdpovědětVymazat
  2. Mám dotaz: Proč chceš umřít při autonehodě???

    OdpovědětVymazat
  3. Asi proto, že je hodně mladá a hodně hloupá..

    OdpovědětVymazat
  4. Nj, s hrůzou si uvědomuju, že v tom věku jsem prdolil stejné kraviny, takže bych byl pokrytec, kdybych to komentoval. Akorát tenkrát jsme místo technologií měli muziku a knihy (a obojí zakázané). Dnes by mě bavilo "být mladý" mnohem víc!

    OdpovědětVymazat