motto: "bez háčků a bez čárek, je mobilní pisálek"

22.3.11

Znáte Žižkův smajlík?

Co je to smajlík? Je to emotikon. Grafické znázornění nálady. Vznikl proto, aby ulehčil psaní. Tedy práci. Proto také vznikají nové věci. Aby nám ulehčili práci. A je jedno jestli je to práce fyzická, nebo jen pouhé psaní zprávy.

Základní zobrazení smajlíků je složeno z interpunkčních znamének. Později se přidala i písmena a celá slova. A úplně nakonec vznikl smajlík grafický. O historii smajlíků si můžete přečíst třeba v Ohnětově bloku.

Správným řazením interpunkčních znamének vznikne emotikon (smajlík). Ten se může usmívat, mračit, chechtat, mrkat jedním okem, být udivený, stydět se, nebo vyjadřovat jinou náladu.

Včera zřejmě vznikl nový, unikátní smajlík. Úplnou náhodou jej stvořila Lenka Horká (@brisindel). Omlouvala se, že špatně napsala klasického smajlíka. Ale vypadal tak dobře, že jsme jej nemohli nechat zapadnout do dějin zapomnění. Tak vznikl Žižkův smajlík.

Co znázorňuje? Je to smajlík vyjadřující únavu očí z neustálého sledování obrazovky - Náhle oslepnuvší! A jak Žižkův smajl vypadá? No přeci:

Žádné komentáře:

Okomentovat