motto: "bez háčků a bez čárek, je mobilní pisálek"

23.3.11

Pozor, motorkáři vyrážejí!

Co mají společného motorkáři a řidiči kamiónů? Nenávidí je řidiči osobních vozidel. A co vadí jedněm na druhých, respektive na třetích? Nenávidí se navzájem.

S příchodem sluníčka a teplých dní, se na silnicích objevuje čím dál víc motorek. Po zimě jsou hladoví po rychlosti, zvuku větru kolem helmy a těla jsou plná adrenalinu, který musí ven.

A kde ho vypustit, když ne na silnici. Jen hlupák zřejmě jezdí na uzavřeném okruhu. Na silnici je to větší vzrůšo. Je tam spousta překážek, které lze objet zleva, ale i zprava. Co na tom, že jsou vidět na poslední chvíli.

Naopak, v čím větší rychlosti a ve větší blízkosti takové auto lze minout, tím větší jste frajer. Co na tom, že za volantem může sedět nezkušený řidič, který při takovém manévru ztratí pozornost a následně vládu nad vozidlem. Řetězová reakce je pak jen dílem okamžiku. Ale to už je motorkář dávno pryč. Možná ani následky svého počínání nezahlédne ve svém zpětném zrcátku.

Ale všichni motorkáři nejsou stejní. Stejně jako ostatní řidiči. Nelze všechny házet do jednoho pytle. Všechno je jen o lidech a jejich chování na silnici. Buďme k sobě ohleduplní, jsme jen lidé a žijeme jen jednou.

Žádné komentáře:

Okomentovat