motto: "bez háčků a bez čárek, je mobilní pisálek"

10.1.11

Já milovat svuje iPhune

Čína by si zasloužila být samostatným kontinentem. Nebo aspoň světadílem. Protože to co není možné nikde ve světě je v Číně naprosto normální.

Ve chvíli, kdy výrobce čehokoli, oznámí nový výrobek čehokoli a je patrné, že z toho bude mít nemalý zisk, objeví se v Číně funkční cokoli, které okamžitě putuje od výrobce k zákazníkovi. Jeho cena i kvalita je minimální, ale o to větší jsou výrobní série a prodeje po celém světě.

Marně se výrobci dožadují zákazu výroby, zákazu dovozu na trhy, kde své výrobky chtějí prodávat. Čína je mocnost, kterou nikdo a nic nezastaví. A když už se podaří realizovat zákaz oficiální distribuce, vždy se najde kanál, jak takový plagiát dostat k zákazníkům.

Stačí nahlédnout na Aukro.cz co se tam nabízí za všemožné napodobeniny mobilních, ale i jiných zařízení.

A co si budeme nalhávat, vždy se najde dost kupců, kteří si takovou věc koupí. Nevadí jim, že s oficiálním výrobkem takové zařízení nemá nic společného. Nemluvě o podpoře a možnosti výrobek reklamovat. Ale vždyť je to tak levné. A kolikrát i na první pohled k nerozeznání od originálu.

Ať už vzpomenete na jakoukoli věc, vždy lze k ní dohledat napodobeninu z Činy.

Až uvidíte člověka, jak ovládá svůj iPhone dotykovým perem, vzpomeňte si na název mého zamyšlení - Já milovat svuje iPhune.

2 komentáře:

  1. Stylusy pro kapacitní display už nějakou dobu existují, takže vztah "iPhone ovládaný stylusem = napodobenina iPhone" platit opravdu nemusí.

    OdpovědětVymazat
  2. Přiznám se, že i já jsem jednou neodolal pokušení a jeden takový "originál" jsem si zrovna na Aukru zakoupil. Jednalo se o sciPhone (z toho je jasné, o jakou napodobeninu šlo). Neuvěřitelná cena, podle referencí solidní prodejce, tak jsem si řekl, proč ne. Shrnuto: přišla čínská kopie kopie (ano, naši šikmooký spoluobčané to dovedli k dokonalosti), tel fungoval (když teda náhodou fungoval) na jedno nabití cca 2hod, a to jsem si nesměl zavolat(!). Nabíječka fungovala taky asi jen na heslo. O komunikaci s prodejcem raději nemluvím. Byl jsem rád, že si ho kolega (zadarmo) vzal a já se toho šmejdu zbavil. Beru si z toho velké ponaučení: Už nikdy nebudu kupovat podezřele "levné" a zaručeně "pravé" věci ať už na Aukru či jinde.

    OdpovědětVymazat