motto: "bez háčků a bez čárek, je mobilní pisálek"

16.1.11

Když je naše kočka nemocná

Se zvířaty je to stejné, jako s malými dětmi. Nedovedou povědět co je bolí, kde je bolí. Jen podle jejich chování lze poznat, že se něco děje. A je pak jen na majiteli, jak takovou situaci vyhodnotí. Včasnou léčbou lze předejít následnému a někdy i trvalému poškození zdraví zvířete.

Naše kočka je nalezenec. Našli ji dobří lidé, kdy se, po srážce s autem, pohybovala na hranici života a smrti.

Následky nehody si ponese do konce života. Zlomená pánev, přeražená čelist, poškozené očičko a otřes mozku. To byly prvotní znaky úrazu. Levé oko muselo být posléze odstraněno. Následovala ztráta sluchu. Z prožitého traumatu se postupem času a péčí všech na veterině dostala. Je to kočka a ta má přeci devět životů.

Jednou, dvakrát do roka se však u ní projeví následky nehody. Začne se schovávat, přestane přijímat potravu a pít. Má zvýšenou teplotu, která se šplhá až ke 41st. C. Jde o jakýsi zánět někde mezi mozkem a vnitřním uchem. Ztrácí motoriku a působí zmateně.

Každých 24 hodin musí dostávat antibiotika. Dvakrát denně léky na bolest. Každých 30 minut dostává ručně pít. Trvá to tak tři až čtyři dny. Pak všechny příznaky zánětu pomalu ustupují a ona se dostává do normálního stavu.

Na veterině, kam ji ji ti dobří lidé přinesli, pracuje má manželka. A protože máme rádi zvířata, máme ji doma. Máme ji rádi a poskytujeme ji veškerou péči a lásku. Ona nám to mnohonásobně vrací.

Žádné komentáře:

Okomentovat