motto: "bez háčků a bez čárek, je mobilní pisálek"

25.5.10

Privalovy dest na D1

Privalovy dest na D1, je podobna katastrofa, jako kdyz na ni napadne snih. A nejlepe, kdyz je nekolik dni pred tim pomerne hezke pocasi. To se potom ze silnicniho povrhu stava klouzacka. Mnozi ridici si to neuvedomuji a pak se divi, ze se na dalnici toci, jak nudle v bande a otloukaji se o svodidla na leve i prave strane silnice.
Za dnesni noc, jsem takovych nestastniku napocital pet. Jedno auto to vyneslo mimo silnici do lesa. Vzalo s sebou i cast silnicniho ukazatele. Nebyl to hezky pohled.


Ale snad se nikomu nic nestalo, u krajnice stala trojice lidi.
Hasici meli dnes v noci zrejme pekny kvapik. Videl jsem je zasahovat ve dvou pripadech.
Je zajimave, ze se jedna ve vetsine pripadu o ty sama mista. Okoli 32, 39, 83 a 99km je povestne, ze pri nepriznivem pocasi se jedna o nebezpecne useky. Presto se vzdy najde nestastnik, ktery to pozna na vlastni kuzi. Reditelstvi silnic a dalnic o techto nebezpecnych mistech vi. Zrejme, ale neni sila, ktera by odpovedna mista primela k rozhodnuti, jak zajisti v techto kritickych mistech, bezpecnost ucastniku silnicniho provozu. Ono je nejjednodusi rict, ze ridic neprizpusobil jizdu povetrnostnim podminkam a stavu vozovky. Bohuzel je to na jednu stranu pravda, ale nic by nestalo, kdyby se RSD chytlo za nos a neco s tim zkusili udelat.
Privalovy dest se hnal od Prahy na Moravu, po celou cestu. Chvilemi to bylo opravdu moc, moc neprijemne.

Žádné komentáře:

Okomentovat