motto: "bez háčků a bez čárek, je mobilní pisálek"

1.8.11

@dopravaCR

Denně se pohybuji po silnicích České republiky. Denně používám Twitter. Tak proč tyto dvě věci nespojit dohromady?

Pro aktuální dopravní informace, používám dopravní server DopravníInfo.cz. Informace na tomto serveru jsou tříděny do několika kategorií. Jedinou vadou je, že nenabízejí možnost zobrazení pro mobilní telefony. Jediným možným zdrojem pro mobil, jsou RSS kanály. A právě zde jsem objevil možnost, jak jejich informace dostat mezi uživatele Twitteru.

Založil jsem Twitter účet @dopravaCR. Pomocí twitterfeed.com jsem informace z RSS zdrojů převedl na účet @dopravaCR. Jak jednoduché a užitečné.

Tweety se skládají z Aktualit (dopravní uzavírky, omezení, jiná nebezpečí), informací z dálnic, silnic I. třídy a dopravního zpravodajství z Prahy a Brna. Dalo by se říct, že se jedná o dostatečné množství informací.

Ale co dělat, když se zrovna nacházíte v dopravní koloně, u nehody nebo u jiné dopravní situace o které server DopravníInfo.cz a tudíž i @dopravaCR neinformuje? Není nic jednoduššího, než ze svého mobilního telefonu odeslat email s touto informací. Jak na to? Do Předmětu napíšete informaci o dopravní situaci, ve které se nacházíte a odešlete na adresu dopravavcr(dot)doprava(at)blogger(dot)com. Zpráva se zobrazí na webové stránce Dopravní informace od řidičů z celé České republiky a zároveň na Twitter účtu @dopravaCR.

Věřím, že informace o dopravní situaci na našich silnicích budou vítaným pomocníkem nejednomu motoristovi.

V současné chvíli se jedná o zkušební ( Beta) provoz, dolaďuji detaily. Proto prosím mějte trpělivost. Nejsem programátor, snažím se najít nejjednodušší možnou cestu, jak takové informace mezi řidiče dostat.

Žádné komentáře:

Okomentovat