motto: "bez háčků a bez čárek, je mobilní pisálek"

14.4.12

10 otázek pro ... @Strudl_cz


Ahoj, po dvou volných víkendech je tu zpátky 10 otázek pro ... Na dnešního hosta jsem se moc těšil a jsem rád, že rozhovor neodmítl. Rozhovor se rodil celkem rychle, s přihlédnutím na množství aktivit, které můj host provozuje. Asi největší akcí jsou jeho #trip a setkání u štrůdlu. Dovolte, abych v 10 otázkách pro ... přivítal @Strudl_cz


1.) Ahoj, jak se jmenuješ, kolik Ti je a odkud jsi?
Zdravím všechny, jmenuji se plným jménem Michael Gerhard (po dědovi) Streubel, narodil jsem se v Praze před dvaceti lety, kde už nebydlím, ale i tak v ní trávím většinu času. Jsem ve čtvrtém ročníku na gymnáziu, a pokud moje znalosti daj, tak bych měl pokračovat na hnojárně.

2.) To mi prozraď, jak se dítě z Prahy dostane k tomu, že chce studovat "hnojárnu"?
Jednak to máme v rodině, táta tam byl chvíli, ale nakonec nedostudoval. Já tam jdu ale na jinou fakultu a hlavně teď bydlím na vesnici a jeden nikdy neví, jestli nebudu muset na pole :D. Ale s mím oborem tam budu maximálně přebírat brambory - Územní technická a správní služba.

3.) Co si pod tím krkolomným názvem máme představit?
Měli by mě tam naučit ekonomický a ekologický základy pro úřady a firmy. Naučej mě tam i základy lesního a vodního hospodářství a tak podobně.

4.) Takže z tebe bude ekologicko-ekonomický úředník nějakého městského úřadu? A vymyslíš také nějaké chytré lejstro? Ne, to je legrace. :)
Doufám, že ne, nevydržel bych sedět 8 hodin někde v kanclu, a vyřizovat lejstra. By potom byl život plnej stresu a politickejch kauz. Doufám, že se uchytím někde jinde.

5.) Co třeba cestovní ruch. Tvé #trip s @stefansabo jsou na Twitteru proslulé. Hrozně rád je sleduji. Kdokoli může doma sedět v klidu a teple a díky vašim tweetům procestuje Prahu skrz naskrz, třeba celou noc. Jak jste se vůbec se Štefanem dali dohromady?
Prvně, co si mě a @stefansabo twitter pamatuje, bylo někdy loni v létě, kdy jsme oba nadávali na pokrytí metra signálem. Prvně jsme se potkali v srpnu na @pivopopraci, ale naše kamarádství odstartoval den, kdy prvně vyjel @RegioJet. Pak jsme zašli párkrát po večerech na pivo a pak jsme jeli i nonstop. K tomu všemu přihrávala naše záliba v tweetování a chekování na #4SQ. Nic víc na tom není. Může se k nám přidat kdokoli, třeba když byl @Kubaiss v Praze, tak s námi zažil i dobíjení mobilů v noční NTK :)

6.) Ti kdo vás sledují, si noční dobíjení v #NTK určitě moc dobře pamatují. Chystáte také společný #trip s @RegioJet nebo #StudentAgency? Štefan často jezdí na #SVK nebo po Evropě.
Společnej #trip nemůžu potvrdit ani vyvrátit.

7.) Loni před Vánocemi, jsem se v OC Chodov potkal se @Zirland. Nesl dva štrůdly a mířil na sraz s vámi. Tehdy jsem si myslel, že tvůj nick je odvozený od tohoto setkání. Jak jsi vůbec ke svému nicku přišel a pokračují ještě tato setkání?
Tadle akce nás se @zirland napadla jednou na pivu, udělat předvánoční setkání s lidma z twitteru, nenapadl nás název, tak jsme použili mojí přezdívku a přidali pár pravejch štrůdlů. Bylo to v jedný hospodě na Pankráci a štrúdly jsme krájeli oblíbenym nožem tamějšího kuchaře, :).  Kombinace piva a štrůdlu není špatná a doporučuji zkusit :) Štrůdl mě doprovází už od dětství, plno lidi neumí přečíst Streubel a nebo to lidem připomíná štrůdl a tak mi to zůstalo. Na Twitteru jsem začínal jako @MGS_cz, ale pak jsem přešel na klasiku. Chtěl jsem jenom @Strudl, ale už byl zabranej ...

8.) Jak málo stačí k tomu, aby člověka provázela přezdívka během jeho života. :) Je ještě něco, co tě provází životem?
No, podle rodičů je to lenost, podle sousedů zase ochota pomáhat. Prostě dělám, jenom co mě baví a co je podle mě potřeba.

9.) Když děláš, co tě baví, jaké jsou tvoje zájmy a záliby? Tedy mimo #trip po Praze se @stefansabo? :)
Moje zájmy jsou trochu složitější. Na základce jsem rád rozebíral propisky a vylepšoval je. Pak jsem začal rozebírat různou elektroniku, jednak mě zajímalo, co je uvnitř, ale prach se dostane všude. Ale vždycky jenom pokud tím rozebíráním nepoškodím funkčnosti tý věci. Kromě toho rád chodím na pivo (Hlavně Smíchovsky, Humpolecký a Svijany). Když už se jednou za čas dostanu z Prahy na chalupu, tak tam rád sekám dříví a chodím po lese, obojí mi krásně čistí hlavu. Táta začíná včelařit, a když mám čas, tak mu s tím pomáhám, je to docela zajímavý koníček, který vyžaduje hodně trpělivosti.

10.) No vida, ani to nebolelo a dostali jsme se k poslední otázce a ta nemůže znít jinak, než - Je něco, co bys nám chtěl o sobě říct a na co jsem se nezeptal?
Nic stěžejního mě nenapadá, ale kdokoli se mě může na cokoli zeptat na twitteru, G+ nebo osobně na letošním Foursquare dni v Praze (13.4.2012 - Ladronka).
Chtěl bych ti poděkovat za tento rozhovor a tobě i všem čtenářům popřát hodně zdaru v životě.

Děkuji za rozhovor


Předchozí rozhovory zde.

1 komentář: