motto: "bez háčků a bez čárek, je mobilní pisálek"

24.11.07

SMS jízdenka - DP hl. m. Praha


Dopravní podnik hlavního města Prahy si zaslouží pochvalu, od 22. listopadu spustil jako první v České republice unikátní službu pro veřejnost – nákup jízdenek přes SMS. SMS jízdenka je platná 90 minut, a to i ve všední den, je přestupní, ale platná pouze v pásmu P systému PID ( Pražské integrované dopravy ). Cena jízdenky je 20 Kč včetně DPH.

Nákup SMS jízdenky je jednoduchý. Cestující odešle SMS ve tvaru DPT na telefonní číslo 902 06 20 a nejpozději do dvou minut obdrží SMS jízdenku. Pokud si cestující omylem svou SMS jízdenku vymaže ze svého mobilního telefonu, je možné v době platnosti jízdenky získat její duplikát. V tomto případě je nutné odeslat SMS ve tvaru DPTA na telefonní číslo 900 06 06, přičemž cena duplikátu SMS jízdenky činí 6 Kč včetně DPH.

Tato služba je cestujícím poskytována ve spolupráci se všemi mobilními operátory.

Cestující využívající služby SMS jízdenka je povinen nastoupit do vozidla nebo vstoupit do přepravního prostoru metra nebo lanové dráhy na Petřín s již přijatou platnou SMS jízdenkou na svém mobilním telefonu.

SMS jízdenku lze použít v pásmu P také k úhradě přepravného za psa bez schrány.

Zatím lze koupit pouze jízdenku v hodnotě 20 Kč, tzn. plnocenou, přestupní. Snad v brzké době bude možno koupit i jízdenku nepřestupní, zlevněnou.

Aktualizováno zde: DP Hl. m. Prahy - SMS jízdenka - 26 Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat