motto: "bez háčků a bez čárek, je mobilní pisálek"

10.9.10

Kersko

Kersko je osada v okrese Nymburk. Leží mezi Lysou nad Labem a Poděbrady. Proslavil ji básník Bohumil Hrabal a také film podle jeho námětu Slavnosti sněženek. Je to nádherná oblast, s množstvím rekreačních chatek. Krásný les, ticho, ptáci a turisti. A sem se mi dnes podařilo vjet kamionem.

Mezi Lysou nad Labem a Starým Vestce, probíhají práce na vozovce a doprava je zde omezena. Někde jsem špatně odbočil a už jsem byl v Kersku. Projel jsem ho napříč, jedním i druhým směrem, než jsem se dostal zpět na silnici spojující Starý Vestec a Sadskou.

Tamní obyvatelé ze mne jistě neměli radost, ale ani já jsem z toho neměl dobrý pocit. Věděl jsem, že tam nemám co dělat, ale nebyl zbytí, musel jsem tudy projet. Jak jednou někam vjedete, musíte odtamtud vyjet i ven.

Mělo to, ale i svá pozitiva. Kdo je obdivovatelem Menhirů, jeden zde najde. Na oběd se pak může zastavit v legendární hospodě Hájenka. Jen stud a zrovna hodující lidé, mi nedovolili ji z auta vyfotit.

3 komentáře:

  1. tak Jiříku do Hájenky zajedem na véču:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Anebo víkendový oběd. Je tam fakt nádherně. Možná jsem zahlédl i tu sámošku ze Slavnosti sněženek :). Jen já jsem tam evidentně nepatřil.

    OdpovědětVymazat
  3. to víš,tam jim běhá po silnici maximálně divoký prase...

    OdpovědětVymazat